Botox av läkare

BOTOX injektioner utförs av våra två specialistläkare. De erbjuder både kosmetisk samt medicinsk Botox. Botox kan även ges för spänningshuvudvärk, migrän, svettningar i armhåla och handflata och tandgnissling.

Botox är en förkortning på Botulinumtoxin som blockerar nervsignalen tillfälligt till muskeln. Effekten efter en injektion varar i genomsnitt 3-4 månader men tiden varierar beroende på hudens tillstånd, behandlat område och livsstilfaktorer som rökning och solning. Vi använder bara originalpreparatet  Vistabel från Allergan. 

Med åldern får vi rörelselinjer i ansiktet. Även solning, rökning och viktökning påverkar ansiktets utseende. Varje gång du rynkar pannan, skrattar eller ler framkommer dessa linjer allt tydligare. Genom att injicera Botulinum toxin (Botox) kan du minska dessa rynkor och linjer. Rörelselinjer minskas mest effektivt med Botox. 

Behandling med Botox är en av världens vanligaste estetiska injektionsbehandling med en hög säkerhet och ett bra resultat. Åldersgräns för behandling: 18 år.  Ammande eller gravida kvinnor får ej behandlas.

Botox är ett ämne som tillfälligt förlamar och minskar muskelns funktion. Genom mindre muskelaktivitet exempelvis i pannan eller kring ögat blir huden slätare och man kan dämpa en intensiv mimik mellan ögonbrynen och pannan. Genom att injicera små mängder Botox i utvalda ansiktsmuskler så blockerar man nervimpulserna till just dessa specifika muskler. Resultatet blir att musklerna slappnar av och linjerna och rynkorna reduceras.

Hur går Botox-behandlingen till?

Botox ges som en injektionsbehandling. Först tvättas huden ren ifrån sminkrester och spritas. Därefter ges små ytliga injektioner i det område som ska behandlas. Efter behandlingen är huden rodnad och har upphöjda prickar. Den första rodnaden lägger sig snabbt, ofta inom 1 timme och ska ha försvunnit helt inom ett till två dygn. Behandlingen tar cirka 10-20 minuter beroende på vilka områden som ska behandlas.

Att tänka på före och efter Botox-behandlingen

Undvik att ta antiinflammatoriska läkemedel såsom Ipren innan behandlingen. Även omega-3 kan göra dig mer lättblödande. Avstå därför ifrån dessa medel 4-5 dagar innan behandling. Du som äter blodförtunnande medel måste uppge det. Detta gäller även de kunder som har vissa neuromuskulära sjukdomar.

Vissa patienter har beskrivit huvudvärk under några timmar efter behandlingen. I ytterst sällsynta fall har också en allergisk reaktion inträffat i samband med injektionsbehandling. Något som finns beskrivet för alla läkemedel.

Resultatet av behandlingen är inte genast synbart. Effekten börjar synas efter cirka tre dagar, full effekt uppnås efter 12-14 dagar. Efter cirka 3-5 månader avtar effekten och är det möjligt att upprepa behandlingen. Det är rekommenderat att boka ett återbesök två veckor efter behandlingen för att se resultatet av behandlingen och avgöra om dosen ska justeras till nästa gång. Eventuellt kan en kostnadsfri touch-up behövas.

Områden att behandla med Botox: 

  • Kråksparkar- ögonrynkor:
  • Argrynka-Glabella:
  • Horisontella linjer i pannan:

Botox kan också användas på andra områden som för sura mungipor, apelsinhud på hakan, rynkor på näsan, rökrynkor längs överläppen, smal överläpp, neddragen nästipp, överdriven blottning av tandköttet.

Boka kosultation med någon av oss två Specialistläkare Louise eller Sandra så berättar vi mer.

Våra Specialistläkare

Louise och Sandra bor båda i Torslanda och är kliniskt verksamma läkare utöver arbetet på salongen. Louise är specialiserad inom allmänmedicin och blivande smärtspecialist med blockader och andra injektionsbehandlingar. Sandra är specialiserad inom Ortopedi och Handkirurgi och har arbetat med medicinska botoxinjektioner på både barn och vuxna. Båda har en gedigen utbildning inom kosmetisk och medicinsk botox med ett flertalet utbildningar. Vi värnar om ett naturligt resultat och ett ansikte som ser utvilat och fräscht ut. Konsultationen är central för oss då det är viktigt att efterhöra vad just DU vill ha för resultat. Vi sätter den medicinska säkerheten först och har yrkesförsäkringar för våra Botox behandlingar. 

BOTOX KONSULTATION

15MIN | 500kr 

Avdrages från första bokningen

BOTOX

30MIN | från 2.000kr 

LIP FLIP

30MIN | från 1.500kr 

BOTOX MOT HUVUDVÄRK

30MIN | 3.800kr 

BOTOX MOT SPÄNDA KÄKAR (Maseter)

30MIN | 4.000kr 

ÅTERBESÖK 15 MIN (Touch Up)

15MIN | Gratis

BOKA ONLINE